2 - بزرگترین سیاستمداران و اندیشمندان جهان افراد صبوری بودند. پس به یاد داشته باشید که با عجله عمل نکنید. عقاید انسانها در واقع خیلی پیچیده هستند پس تا زمانی که منظور طرف مقابل را کاملاً متوجه
نشدهاید عکسالعمل نسنجیدهای انجام ندهید. بسیاری از بحثهای بی مورد به دلیل سوتفاهمها شکل میگیرند. اگر منظور طرف مقابل را متوجه نشدید پیش داوری نکنید و نظر او را دوباره بخوانید یا از او توضیحات بیشتری بخواهید.
3 - انعطاف پذیر باشید. انعطاف پذیری یکی از شاخصههای مهم یک متفکر است. در برخی موارد با عقاید دیگران همراه شوید تا ببنید این عقاید شما را به کجا میبرد از تغییر کردن عقاید خود نترسید مهمترین چیز این است که راه درست مشخص شود در برخی موارد حقیقت چیزی بین عقیده شما و طرف مقابل است بنابراین به جای اینکه مثل بچهها به دنبال پیروز شدن در بحث باشید سعی کنید در پیدا کردن حقیقت پیروز شوید.
4 - همه چیز را سیاه و سفید نبینید. یکی دیگر از مکانیسمهای ذهن انسان سادهسازی محیط و افراد است و به این ترتیب انسانها یا بد خواهند بود و یا خوب. به ذهنتان اجازه ندهید طرز فکر شما درباره افراد را در دست بگیرد و همیشه بیاد داشته باشید که هیچ کس خوب یا بد مطلق نیست هر فردی نکات مثبت و نکات منفی دارد. پس سعی کنید به قسمت مثبت دیگران دست پیدا کنید اگر اینطور عمل کنید خواهید دید که به سرعت دشمنان شما به دوستانتان تبدیل میشوند.
5 - برخی موارد بهتر است خودتان را جای طرف مقابل بگذارید تا حس او را نسبت به صحبتهای خود متوجه شوید. این کار به شما کمک خواهد کرد دیگران را بهتر درک کنید. چراکه گاهی طرف مقابل چارهای جز دفاع ندارد. این کار را به ویژه در مورد بحثهای دینی انجام دهید و به یاد داشته باشید که هر فردی به هر حال از دین خود دفاع میکند حتی اگر اعتقاد او به دینش زیاد هم قوی نباشد.
6 - تندروی نکنید. اگر طرفدار عقاید خود هستید و اگر میخواهید این عقاید گسترش یابند هرگز دست به تندروی نزنید. چراکه این کار باعث خواهد شد دیگران از عقاید شما دور شوند یا آن را عقیده یک فرد تندرو بدانند. بیاد داشته باشید که مردم همیشه حق را به طرف مظلوم خواهند داد حتی اگر حق با او نباشد پس شما با عکسالعمل تند خود به طرف مقابل کمک خواهید کرد تا مظلوم به نظر برسد. پس همیشه اجازه دهید تا طرف مقابل به تندروی دست زند و شما طرف برنده باشید.
7 - سعی کنید جملههای خود را با یک تایید آغاز کنید و هرگز صحبتهای خود را با یک جمله منفی آغاز نکنید برای مثال به جای جملههای: نظر شما اشتباه است, من این طور فکر نمیکنم, نه! اینطور نیست و... جواب خود را با جملاتی نظیر: درست است اما فکر نمیکنید..., بله! اما میتوان این طور نیز گفت که..., قبول دارم اما فراموش نکنید که... و ... آغاز کنید. این کار باعث میشود که طرف مقابل از ابتدا در مقابل جواب شما حالت دفاعی نگیرد این کار همچنین به شما اجازه میدهد که نظر خود را به نظرات طرف مقابل بیشتر نزدیک کنید.
8 - به جای تفاوتها بیشتر به دنبال شباهتها باشید. سعی کنید نظرات خود را هرچه بیشتر به نظرات دیگران نزدیک کنید. به یاد داشته باشید که اگر بحث را در کنترل خود نگیرید بحث به سمت تکیه بر تفاوتها پیش میرود به طوری که هر لحظه تفاوتها در عقاید شما و طرف مقابل عمیقتر به نظر میرسد و در نهایت نیز هیچ چیز به هیچ کس اثبات نخواهد شد اما در صورتی که بحث را به سمت نزدیک کردن عقاید پیش ببرید در پایان بحث عقاید دو طرف تا حدودی به هم نزدیک خواهد شد.
9 - عقاید خود را به صورت واقعیت بیان نکنید. اگر در مورد یک موضوع خاص عقیدهای دارید آن عقیده را به صورت یک موضوع کلی, یک حقیقت یا یک واقعیت بیان نکنید چراکه این تنها عقیده شماست و ممکن است دیگران این طور فکر نکنند. این کار شما باعث میشود که دیگران در مقابل عقیده شما جواب تندی بدهند مثلا برای بیان عقاید به جای استفاده از جملاتی مانند: واقعیت این است که..., در حقیقت... یا استفاده از زمان حال استمراری (که برای بیان حقایق به کار میرود) از جملاتی مانند نظر من این است که..., من فکر میکنم که..., به عقیده من ... و... استفاده کنید.
10 - در نهایت فراموش نکنید که تغییر دادن عقاید دیگران کار بسیار سختی است پس توصیه شخصی من به شما این است که به جای تلف کردن وقت خود در تغییر عقاید دیگران سعی کنید با آنها سازش کنید.
نظرات شما عزیزان:
نوشته شده توسط مجید کارخانه |
لينک ثابت
|پنج شنبه 28 دی 1391برچسب:,|